Tietoa

EVCH konsertoi säännöllisesti kirkkokonserteissa ympäri Suomea mm. Helsingissä, Kuopiossa, Lohjalla ja Sääksmäellä. Yhtye on osallistunut Tampereen sävel -lauluyhtyekatselmukseen 2011 ja Uusi ääni -kilpailuun 2014, ja esiintyneet useilla festivaaleilla kuten Helsingin urkukesä, Les Lumières -kulttuurifestivaalit ja Aurore renessanssimusiikkijuhlat. EVCH on myös työstänyt ohjelmistoa workshoppien muodossa renessanssimusiikin asiantuntijoiden kanssa, kuten Patrick Russillin (Royal Academy of Music, London) ja Päivi Järviön kanssa. Yhtyeen jäsenet ovat kaikki kokeneita ammattimuusikoita.

Jäsenet

Mirjam Solomon
Iida Antola
David Hackston
Edward Ananian-Cooper
Martti Anttila
Valter Maasalo
Mirjam Solomon, sopraano

Sopraano Mirjam Solomonia voidaan kiistatta kutsua uuden sukupolven laulun moniosaajaksi. Tämä nuori laulaja on niittänyt mainetta niin kevyen kuin klassisenkin musiikin puolella. Solomon valmistui vuonna 2008 muusikoksi laulu pääaineenaan Pop & Jazz Konservatoriosta, missä häntä on kiitetty erityisestä musiikillisesta lahjakkuudesta Nokia Young Talent -stipendin muodossa. Hänen yhtyeensä MirJam (Marzi Nyman - guit/piano, Manuel Dunkel - sax, Eerik Siikasaari - bass, Rami Eskelinen - drums) piti Jukka Linkolan musiikista koostuvan debyyttikonserttinsa April Jazz -festivaaleilla Espoossa keväällä 2008. Mirjam Solomonin poikkeuksellisen korkea sopraanoääni on ollut haluttua tavaraa suomalaisissa a cappella -kokoonpanoissa, joista mainittakoon Helsingin kamarikuoro, The English Vocal Consort of Helsinki, EMO Ensemble ja Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtye. Kuoro-osaamisen lisäksi hänet on noteerattu herkkänä tulkitsijana, joka mielellään tarttuu ennakkoluulottamasti moneen eri musiikkityyliin. Solomonin ansioluetteloon sisältyvät mm. Kissan rooli Suomen Kansallisoopperan Pappa Bach -lastenoopperassa (2008-2010) sekä Helsingin Sanomissakin kiitosta saanut Kukkakauppiaan rooli Yleisradion TV-ohjelmassa Ostarin joulu (2008). Hän on myös esiintynyt sopraanosolistina mm. teoksissa Claudio Monteverdi: Maria-vesper, Luciano Berio: Sinfonia ja Karlheinz Stockhausen: Stimmung.


Iida Antola, sopraano

Monipuolinen kuoronjohtaja, sopraano Iida Antola (s.1990) on opiskellut kirkkomusiikkia ja kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa ja Lyonin konservatoriossa (CNSM de Lyon), suorittaen A-tutkinnot sekä kuoronjohdosta että pianonsoitosta vuonna 2014. Laulua Antola on opiskellut Aulikki Eerolan ja Marjut Hannulan johdolla, sekä nykyään Berliinin Universität der Künste -korkeakoulussa Elisabeth Werresin luokalla.

Antola on laulanut Wegelius kamarijousten ja FiBO STORIA -orkesterin solistina, teoksina Händelin Messias, Mozartin Requiem ja Haydnin Nelson-messu. Antolan valmentamia kuoroja on kuultu SibaOperan tuotannoissa ja hän on myös toiminut Hämäläis-Osakunnan Laulajien taiteellisena johtajana. Kesällä 2015 Antola oli paitsi Timo Mustakallio -laulukilpailuiden finalisti, myös Tampereen Sävel -kuorokatselmuksen "Vuoden nuori kuoronjohtaja".David Hackston, kontratenori

David Hackston aloitti musiikkiopintonsa Bradford-on-Avonissa Englannissa. Suomessa ja Englannissa hän on toiminut aktiivisesti eri orkesterien ja kamarimusiikkiryhmien alttoviulistina. Laulua hän on opiskellut mm. Kirsi Telarannan, Jaakko Olkinuoran ja Evelyn Tubbin johdolla. Hackston laulaa mm. Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeessä ja Incanto Ensemblessä ja on esiintynyt kontratenorina niin resitaalein kuin orkesterin solistina. Lisäksi hän on opiskellut sävellystä mm. Magnus Lindbergin ja Jouni Kaipaisen mestarikursseilla. Hackstonin sävellyksiä on esitetty Musica Nova ja Brinkhall soi -festivaaleilla ja niitä on esittänyt myös mm. BBC Philharmonic Orchestra. David Hackston kääntää kaunokirjallisuutta ja näytelmiä suomesta ja ruotsista englanniksi. Vuonna 2007 hänelle myönnettiin Valtion ulkomainen kääntäjäpalkinto.
Edward Ananian-Cooper, tenori

Edward Ananian-Cooper (s. 1982) on australialainen kuoron- ja orkesterinjohtaja, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Atso Almilan ja Leif Segerstamin johdolla. Syksyllä 2013 hän valmistui kuoronjohtajaksi Matti Hyökin luokalta erinomaisin arvosanoin. Hän on hiljattain suorittanut opintoja myös Christopher Seamanin kursseilla osana Australian Young Conductors Development -ohjelmaa, sekä mm. Johannes Schlaeflin mestarikursseilla.

Viime vuosina Ananian-Cooper on johtanut mm. Mozartin Taikahuilun Taideyliopiston opiskelijoiden omassa projektissa sekä Peter Mawell Daviesin Eight Songs for a Mad King -monodraaman esityksen Metropoliassa. Äskettäin hän johti Kalevi Ahon uuden Frida y Diego -oopperan Sibelius-akatemian oopperaluokan esityksessä.

Helsingissä Ananian-Cooper työskentelee myös useiden kuorojen kanssa. Hän toimii Jubilaten, Akateemisen Laulun ja Hiljaa Ensemblen taiteellisena johtajana sekä Suomen anglikaanisen kirkon musiikinjohtajana. Vuoden 2012 alussa hän toimi Australiassa Adelaide International Festival of Arts -tapahtuman kuoromestarina. Laulajana hän työskentelee pääasiassa Helsingin kamarikuorossa ja Arnold Schoenberg -kuorossa Wienissä.
Martti Anttila, tenori

Martti Anttila valmistuu Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta keväällä 2011, hän on suorittanut laulun B-kurssitutkinnon Timo Honkosen johdolla, sekä kuoronjohdon opintoja Timo Nuoranteen ja Seppo Murron johdolla. Anttila on laulanut solistina useissa kirkkomusiikkiteoksissa ja Helsingin kamarikuoron solistina mm. Claude Vivierin Journal-teoksessa. Yhtyelaulajana hän kuuluu Helsingin kamarikuoroon ja on kantaesittänyt mm. Rautavaaran, Lindbergin, Saariahon ja Bergmanin teoksia, lisäksi hän oli mukana Kansallisoopperan Pappa Bach -lastenoopperassa. Hän on toiminut myös Järvenpään kamarikuoron taiteellisena johtajana 2004-2008 ja säveltänyt musiikkia useisiin lyhytelokuviin.
Valter Maasalo, baritoni

Valter Maasalo on monitaitoinen muusikko. Hän on maamme johtavia gregoriaanisen laulun tulkitsijoita ja on johtanut Olaus Petrin gregoriaanista scholaa vuodesta 2006. Hänen kynästään on singonnut nuottieditioita, virsisovituksia ja pieniä sävellyksiä. Maasalon on myös voinut bongata Kamarikuoro Utopian, Radion ja Helsingin Kamarikuoron sekä The Harp Consortin riveissä.